Tereza Gregorič

Življenjepis

Svojo gledališko pot je začela na umetniški gimnaziji dramsko-gledališke smeri v Novi Gorici ter šolanje nadaljevala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, smer dramaturgija. V času študija je bila od 2008 do 2011 članica uredniškega odbora, nato pa glavna urednica akademijskega gledališkega lista Oderuh. Zanj je uredniška ekipa prejela akademijsko nagrado zlatolaska (2009). Pisala in objavljala je članke za gledališke liste (SNG Drama Ljubljana in SNG Nova Gorica), biltene (festivala Borštnikovo srečanje v Mariboru in Teden slovenske drame v Kranju) in za Sigledal – spletni portal slovenskega gledališča. Leta 2011 je kot asistentka dramaturga sodelovala pri uprizoritvi komedije Vinka Möderndorferja Nežka se moži (režiser Jaka Andrej Vojevec) v izvedbi SNG Drame Ljubljana, ki je doživela več kot 100 ponovitev ter bila leta 2012 na Dnevih komedije v Celju proglašena za žlahtno komedijo.

Med študijem je prejela dve akademijski Prešernovi nagradi za skupni projekt dramaturških razprav Dramatik Peter Božič in za raziskavo Gledališka alternativa sedemdesetih in osemdesetih.

Leta 2011 je sodelovala na mednarodnem festivalu uprizoritvenih umetnosti Ex Ponto kot urednica kataloga, avtorica besedil ter pomočnica v organizaciji. Od septembra leta 2012 je zaposlena kot hišna dramaturginja, vodja AMO (Amaterski mladinski oder) in Goriškega vrtiljaka v SNG Nova Gorica.

Dramaturgije

Avtorstvo

Režije

Viri in literatura

  • SNG Nova Gorica

Zunanje povezave