Geslo:Na današnji dan/28. avgust: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

 
Vrstica 1: Vrstica 1:
 
[[Kategorija:Dnevi|0828]]
 
[[Kategorija:Dnevi|0828]]
 
[[Kategorija:Na današnji dan]]
 
[[Kategorija:Na današnji dan]]
 +
 +
<br />
 +
'''[[Geslo:Na današnji dan/1931|1931]]''' <br>
 +
V Celju se je rodil igralec [[Volodja Peer]]. »Peerova nadarjenost za oblikovanje žanrsko različnih vlog se je kot kombinacija komike, groteske in karakterološke reliefnosti marsikdaj gibala na robovih zunanje izzivalnosti, a igralec je v njej znal ohranjati ravnotežje in se tudi zato zapisal med zelo priljubljene slovenske igralce,« pa zapišejo ob njegovo podobo v delu Sto slovenskih dramskih umetnikov.
 +
<div class="spacer"></div>
 +
 +
<br />
 +
'''[[Geslo:Na današnji dan/1932|1932]]''' <br>
 +
V Gorišnici pri Ptuju se je rodil igralec [[Zlatko Šugman]]. Prejemnik [[Borštnikov prstan|Borštnikovega prstana]]. V sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja najbrž eden najbolj priljubljenih igralcev, rojen komik, ki je poleg gledališča briljiral tudi v filmu in na televiziji.

Trenutna redakcija s časom 09:29, 11. november 20151931
V Celju se je rodil igralec Volodja Peer. »Peerova nadarjenost za oblikovanje žanrsko različnih vlog se je kot kombinacija komike, groteske in karakterološke reliefnosti marsikdaj gibala na robovih zunanje izzivalnosti, a igralec je v njej znal ohranjati ravnotežje in se tudi zato zapisal med zelo priljubljene slovenske igralce,« pa zapišejo ob njegovo podobo v delu Sto slovenskih dramskih umetnikov.


1932
V Gorišnici pri Ptuju se je rodil igralec Zlatko Šugman. Prejemnik Borštnikovega prstana. V sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja najbrž eden najbolj priljubljenih igralcev, rojen komik, ki je poleg gledališča briljiral tudi v filmu in na televiziji.