Ivan Loboda: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Loboda, Ivan Loboda, Ivan ==Življenjepis== Ivan Loboda je Pirančan, ki je po 12-letnem izobraževanju na Glasbeni šo...)
 
(Življenjepis)
 
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Ivan Loboda je Pirančan, ki je po 12-letnem izobraževanju na Glasbeni šoli v Piranu (klasični klavir) in treniranju gimnastike začel obiskovati še gledališki trening v Gledališču Koper. Po končani likovni gimnaziji v Kopru ga je pot zanesla v London, kjer se je po dveh letih dela vpisal na študij gledališke režije na Univerzi Middlesex. Za diplomsko predstavo, avtorski projekt po motivih ''Slehernika'', s katerim je lani gostoval na Fringe Festivalu v Edinburghu, v okviru 26. Primorskega poletnega festivala pa v Gledališču Tartini Piran, je ob diplomi prejel še nagrado za izjemen umetniški dosežek. Od konca lanskega leta je zaposlen v Gledališču Koper, kjer je kot asistent režije sodeloval pri uprizoritvah Pinterjevega ''Jaška'' v režiji Jake Ivanca, ''Stoletju mjuzikla'' v režiji Stanislava Moše in ''Hiši Bernarde Alba'' v režiji Yulie Roschina.
+
Ivan Loboda je Pirančan, ki je po 12-letnem izobraževanju na Glasbeni šoli v Piranu (klasični klavir) in treniranju gimnastike začel obiskovati še gledališki trening v [[Gledališče Koper|Gledališču Koper]]. Po končani likovni gimnaziji v Kopru ga je pot zanesla v London, kjer se je po dveh letih dela vpisal na študij gledališke režije na Univerzi Middlesex. Za diplomsko predstavo, avtorski projekt po motivih ''Slehernika'', s katerim je gostoval na Fringe Festivalu v Edinburghu, v okviru 26. Primorskega poletnega festivala pa v Gledališču Tartini Piran, je ob diplomi prejel še nagrado za izjemen umetniški dosežek. Zaposlen je v Gledališču Koper, kjer je kot asistent režije sodeloval pri uprizoritvah Pinterjevega ''Jaška'' v režiji [[Jaka Ivanc|Jake Ivanca]], ''Stoletju mjuzikla'' v režiji [[Stanislav Moša|Stanislava Moše]] in ''Hiši Bernarde Alba'' v režiji [[Yulia Roschina|Yulie Roschina]].
  
 
==Režije==
 
==Režije==

Trenutna redakcija s časom 20:00, 14. avgust 2022


Življenjepis

Ivan Loboda je Pirančan, ki je po 12-letnem izobraževanju na Glasbeni šoli v Piranu (klasični klavir) in treniranju gimnastike začel obiskovati še gledališki trening v Gledališču Koper. Po končani likovni gimnaziji v Kopru ga je pot zanesla v London, kjer se je po dveh letih dela vpisal na študij gledališke režije na Univerzi Middlesex. Za diplomsko predstavo, avtorski projekt po motivih Slehernika, s katerim je gostoval na Fringe Festivalu v Edinburghu, v okviru 26. Primorskega poletnega festivala pa v Gledališču Tartini Piran, je ob diplomi prejel še nagrado za izjemen umetniški dosežek. Zaposlen je v Gledališču Koper, kjer je kot asistent režije sodeloval pri uprizoritvah Pinterjevega Jaška v režiji Jake Ivanca, Stoletju mjuzikla v režiji Stanislava Moše in Hiši Bernarde Alba v režiji Yulie Roschina.

Režije

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave