Mak Tepšić: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Tepšić, Mak Tepšić, Mak ==Življenjepis== Mak Tepšić se je rodil v Izoli, odraščal v Kopru, kjer je...)
 
(Življenjepis)
 
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Mak Tepšić se je rodil v Izoli, odraščal v Kopru, kjer je tudi končal osnovno šolo in gimnazijo ter v času šolanja obiskoval gledališki trening Gledališča Koper pod mentorstvom Katje Pegan. Leta 2016 je v mladinskem celovečernem filmu Igorja Šterka ''Pojdi z mano odigral Ota'', sledilo je še nekaj manjših filmskih vlog. Leta 2017 je začel snemati televizijsko serijo ''Dragi sosedje'' (Planet TV), ki je trajala štiri sezone. Leta 2018 je bil sprejet na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani pod mentorstvom Branka Šturbeja in Janusza Kice. Uporabniki spleta so ga spoznali tudi v spletnih bralnih uprizoritvah Cankarjevih dram v okviru projekta Gledališče za maturo, ki ga je pripravilo Gledališče Koper.
+
Mak Tepšić se je rodil v Izoli, odraščal v Kopru, kjer je tudi končal osnovno šolo in gimnazijo ter v času šolanja obiskoval gledališki trening [[Gledališče Koper|Gledališča Koper]] pod mentorstvom [[Katja Pegan|Katje Pegan]]. Leta 2016 je v mladinskem celovečernem filmu Igorja Šterka ''Pojdi z mano'' odigral Ota, sledilo je še nekaj manjših filmskih vlog. Leta 2017 je začel snemati televizijsko serijo ''Dragi sosedje'' (Planet TV), ki je trajala štiri sezone. Leta 2018 je bil sprejet na [[AGRFT|Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo]] v Ljubljani pod mentorstvom [[Branko Šturbej|Branka Šturbeja]] in [[Janusz Kica|Janusza Kice]]. Uporabniki spleta so ga spoznali tudi v spletnih bralnih uprizoritvah Cankarjevih dram v okviru projekta Gledališče za maturo, ki ga je pripravilo Gledališče Koper.
  
 
==Vloge v gledališču==
 
==Vloge v gledališču==

Trenutna redakcija s časom 20:02, 14. avgust 2022


Življenjepis

Mak Tepšić se je rodil v Izoli, odraščal v Kopru, kjer je tudi končal osnovno šolo in gimnazijo ter v času šolanja obiskoval gledališki trening Gledališča Koper pod mentorstvom Katje Pegan. Leta 2016 je v mladinskem celovečernem filmu Igorja Šterka Pojdi z mano odigral Ota, sledilo je še nekaj manjših filmskih vlog. Leta 2017 je začel snemati televizijsko serijo Dragi sosedje (Planet TV), ki je trajala štiri sezone. Leta 2018 je bil sprejet na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani pod mentorstvom Branka Šturbeja in Janusza Kice. Uporabniki spleta so ga spoznali tudi v spletnih bralnih uprizoritvah Cankarjevih dram v okviru projekta Gledališče za maturo, ki ga je pripravilo Gledališče Koper.

Vloge v gledališču

Vloge na filmu in televiziji

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave