Eva Maurer Škofič

Iz Geslo

Življenjepis

Ljubezen do cirkuške umetnosti je Evo že pri petnajstih letih popeljala na Moskovsko akademijo za cirkuško in estradno umetnost. Študirala je klovnado, saj je to umetnostna zvrst, s katero lahko vstopa v vse svetove odrske umetnosti, hkrati pa preko humorja, ki je njena osnova, v ljudeh vzbuja pozitivna čustva in občutke. Postala je diplomirana klovnesa in za tem še diplomantka Sanktpeterburške akademije za gledališče, glasbo in film.

Po vrnitvi v Slovenijo je delala kot avtorica in izvajalka radijskih in televizijskih oddaj ter bila dejavna na glasbenem, knjižnem in gledališkem področju. Izdala je glasbeni album in okoli deset zbirk pravljic in slikanic za otroke. Največjo prepoznavnost je zagotovo dosegla s klovnskimi nastopi za otroke in odrasle, širša javnost pa jo pozna tudi kot ustanoviteljico in umetniško vodjo društva Rdeči noski, klovni zdravniki.

Vloge v gledališču

Vloge na filmu in televiziji

Vloge na radiu

Nagrade

Bibliografija

Literatura

  • Slovenski gledališki letopisi od 1997/98 do 2004/2005, Slovenski gledališki in filmski muzej Ljubljana, izbral in uredil Štefan Vevar

Zunanje povezave