Geslo:Na današnji dan/1911


V Narodnem domu v Celju se je prvič predstavilo novoustanovljeno Dramatično društvo pod vodstvom Ivana Prekorška. Nastalo je iz Dramatičnega odseka Celjskega pevskega društva.

V Ljubljani se je rodila igralka Ruša Bojc. Dolgoletna članica MGL, interpretka komedijskih likov, Pehta v Galetovem filmu Srečno, Kekec in klepetavo zajedljiva Špela v radijskih oddajah.

Svojo otvoritev je doživela današnja stavba ljubljanske Drame z Wagnerjevim Kaisermarschem, slavnostnim govorom in uprizoritvijo predstave Habsburg, ki jo je napisal baron Alfred Berger.

V Lenartu v Slovenskih goricah se je rodila igralka Ančka Bajgot.

V Horjulu se je rodila mladinska pisateljica, prevajalka, urednica in dramatičarka Kristina Brenk, ki je v otroštvu sanjala, da bo pevka ali igralka. Imela rada jabolka. In si za svojo številko izbrala štirico (aztežko srečno število).

Na Vinjem Vrhu pri Šmarjeških Toplicah se je rodil profesor, igralec in kritik Jože Peterlin. Deloval je v Trstu, kjer je leta 1946 ustanovil igralsko radijsko skupino Radijski oder, s katero so uprizarjali dela slovenske in svetovne dramatike.