Geslo:Na današnji dan/1935


V Celju se je rodil gledališki in filmski igralec Boris Juh. Z ženo Mojco Ribič in hčerjo Polono Juh so najbrž edina igralska družina, ki je bila sočasno zaposlena v SNG Ljubljana.

Na Sušaku pri Reki se je rodil pisatelj, dramatik, esejist in politik Rudi Šeligo. S šolanjem je zaključil v šestem razredu gimnazije in se zaposlil kot železar na Jesenicah. Nadaljeval kot literarni in politični marginalec. Danes se po njem imenuje glavna nagrada na Tednu slovenske drameŠeligova nagrada za uprizoritev v celoti. Kot ugotavlja Gašper Troha (Literatura 18, 2006, št. 185), je ta na mnogoterih področjih angažirani ustvarjalec ustvaril dramatiko, ki je s svojo družbeno kritiko dajala občutek svobode in upanja za prihodnost v svinčenih sedemdesetih, nagovarjala porajajoči se nacionalizem in splošno nezadovoljstvo v prevratnih osemdesetih in odsevala razočaranje ob novih dilemah, ki so jih prinesla poosamosvojitvena devetdeseta«

V Ljubljani je umrl igralec Rado Železnik.

Na Vrhniki se je rodil igralec, prejemnik Borštnikovega prstana Janez Bermež. »V večini vlog velikopotezen, mehak, kdaj tudi močno emocionalen ali celo ranljiv, če terjata lik in vloga sočutno tragičen, vendar zmeraj zvest, v vseh nalogah, bodisi resnih ali komičnih in grotesknih suveren, poln, izrazit, razkošen v humornem hudomušju, ironiji in kdaj celo cinizmu, v stilu nemara bližji žlahtni realistični fakturi kot modern(ističn)emu nakazovanju zgolj poglavitnih tipoloških potez,« pa so ga opisali v delu Sto slovenskih dramskih umetnikov.

V Ljubljani se je rodil lutkovni igralec in animator Peter Dougan. Ta opredelitev pomeni, da igra z lutko oz. je lutka njegov soigralec in obenem lutko animira.