Kristijan Ostanek

Iz Geslo

Foto: Damjan Švarc

Življenjepis

Kristijan Ostanek se je rodil v Novem mestu. Po maturi na novomeški naravoslovni gimnaziji se je vpisal na dramsko igro na AGRFT. Študiral je pod mentorskim vodstvom profesorjev Dušana Jovanovića in Janeza Hočevarja. Od leta 1999 je član ansambla Drame SNG Maribor.

Kot gost je sodeloval tudi z Mestnim gledališčem Ptuj (leta 2003 je v Latinovi uprizoritvi Berkoffovega Jamra igral Franka in istega leta še Yvana v Rezini igri Art v režiji Nenni Delmestre, leta 2008 je igral Fernanda v Galceránovi Grönholmovi metodi v režiji Nenni Delmestre), leta 2007 je v Horvatovi uprizoritvi Borovih Raztrgancev (Učitelji in učenci) igral Mihola (koprodukcija Mestno gledališče Ptuj, E. P. I. center, CD Ljubljana), leta 2007 je v produkciji Opere in baleta SNG Maribor igral Nemca v Ivančevi postavitvi Al’ pekel al’ nebo, leta 2005 je sodeloval z Gledališčem Koper v uprizoritvi Elvisa Bošnjaka Skači z mano po teh oblakih v režiji Nenni Delmestre.

Za svoje igralske upodobitve je leta 2002 prejel Borštnikovo nagrado občinstva za vlogo v uprizoritvi Jobova knjiga ter Borštnikovo nagrado za idejni in receptivni premik pri ustvarjanju predstave Raztrganci.

Vloge v gledališču

2011-

2001-2010

  • 2007 Nemec; po motivih pesmi Franceta Prešerna, skladatelj Aldo Kumar Al` pekel al` nebo, r. Jaka Ivanc, Opera in balet SNG Maribor

1991-2000

Vloge na filmu in televiziji

Nagrade

  • 2017 Borštnikova nagrada umetniškemu kolektivu uprizoritve Ljudožerci v produkciji Drame SNG Maribor
  • 2008 Borštnikova nagrada za idejni in receptivni premik, ustvarjalci predstave Raztrganci
  • 2002 Borštnikova nagrada občinstva za vlogo v uprizoritvi Jobova knjiga, Drama SNG Maribor

Viri in literatura

Zunanje povezave

SNG Maribor