Milan Tomášik

Iz Geslo

Življenjepis

Milan Tomášik (1981) je mednarodno priznani plesalec, koreograf in pedagog. Rodil se je na Slovaškem, živi in ustvarja v Sloveniji. Ples je študiral na konservatoriju J. L. Bellu v Banski Bystrici in na Akademiji za uprizoritvene umetnosti v Bratislavi. Leta 2004 je diplomiral na P.A.R.T.S, mednarodni plesni šoli v Bruslju. Leta 2004 je prejel nagrado mesta Prievidza na Slovaškem za promocijo sodobnega plesa doma in v tujini.


V Sloveniji je ustvaril pet plesnih solo predstav: Within (Plesni Teater Ljubljana, 2006), Baga-Basta (Plesni Teater Ljubljana, 2008), 3NITI (Zavod Flota, 2008), Razmeščeno Telo z Jeleno Milovanović (Zavod Aksioma, 2010) in plesni solo Off-beat (Philéas Productions, Zavod Muzeum, Plesni Teater Ljubljana, 2011). Med drugimi je sodeloval je s plesno skupino En-Knap, z Majo Delak, Snježano Premuš, Barbaro Novakovič Kolenc. Sodeluje tudi z Ansamblom za renesančno glasbo. Je član mednarodne uspešne skupine Les SlovaKs. Kot pedagod je polno zaposlen, sodeloval je z En-Knap Group, Ultima Vez, Štúdio Tanca, Plesni teater Ljubljana, x.IDA, The Place, SEAD (Salzburg), vodil je delavnice tudi v Pragi, Zvolenu, Metliki, Deltebreju, Antwerpnu, Leuvnu in Bruslju, ter ljubiteljskega izobraževanja v okviru JSKD v Ljubljana in Maribor.

Avtorski projekti

  • 2014 Sezona lova, produkcija MT, koprodukcija Zavod EN-KNAP, Plesni teater Ljubljana, NorrlandsOperans, Stanica Žilina-Záriečie
  • 2011 Off-beat, Philéas Productions, Zavod Muzeum, Plesni Teater Ljubljana
  • 2010 Razmeščeno Telo, Zavod Aksioma
  • 2008 3NITI, Zavod Flota
  • 2008 Baga-Basta Plesni Teater Ljubljana
  • 2006 Within, Plesni Teater Ljubljana

Nagrade

Viri in literatura

Zunanje povezave