Eva Kraš

Iz Geslo

Foto Matej Kristovič

Življenjepis

Eva Kraš se je rodila 9. decembra 1982 v Ljubljani. Srednješolski študij je po treh letih na poljanski gimnaziji v Ljubljani in obiskovanju dramske šole Barice Blenkuš nadaljevala v ZDA (Modesto, CA). Po vrnitvi v Slovenijo se je leta 2002 vpisala na AGRFT v Ljubljani in leta 2007 je diplomirala pod mentorskim vodstvom Dušana Jovanovića in Janeza Hočevarja.

Že med študijem na Akademiji je nastopala na televiziji, debitirala v gledališču na odrskih deskah Slovenskega mladinskega gledališča, sodelovala s Plesnim teatrom Ljubljana in nastopila v SNG Drami Ljubljana in MGL.

Leta 2006 se je zaposlila v Drami SNG Maribor, kjer se je predstavila v tako različnih vlogah kot je Erika v Bärfussovem Avtobusu, Cepetulja v otroški predstavi Vilinček, Solveig v Peeru Gyntu ali Alice v Marberjevi drami Od blizu.

Leta 2013 je opravila magisterij (Alkimija igre) na AGRFT v Ljubljani. Leta 2015 se je za leto dni odpravila na Norveško, kjer je tudi članica norveškega združenja dramskih ustvarjalcev (Norsk Skuespillerforbund).

Video

Drama SNG Maribor, Patrik Marber Od blizu, r. Dino Mustafić

Vloge v gledališču

Nagrade

Zunanje povezave