Geslo:Na današnji dan/1971


V Kranju se je rodila igralka in lutkovna ustvarjalka Luna Ornik.

Rodila se je arhitektka, scenografka, kostumografka, fotografinja in grafična oblikovalka Petra Veber.

V Mariboru se je rodil režiser Sebastijan Horvat. Karizmatičen profesor in čisti komunist.

V Arlesheimu v Švici je umrla igralka Mileva Boltar Ukmar.

V Mariboru je umrla igralka Mileva Zakrajškova. Dolgoletna ustvarjalka Drame Maribor.

V Ljubljani se je rodila teoretičarka, kritičarka, publicistka in raziskovalka Barbara Orel.

V Ljubljani se je rodila igralka ljubljanske drame Polona Juh. V intervjuju za Siol je spontano podala svojo definicijo osnovnega gledališkega pojma: »Dramaturški vrh je tam, kjer oseba poči kot mehur.«

V Ljubljani se je rodila igralka Nina Ivanič. Fatalka. Ki je bila v prejšnjem življenju operna pevka na francoskem dvoru. Ki bi en dan poskusila živeti kot kraljica Margot. Ki bi se srečala z Leonardom da Vincijem.

V Mariboru se je rodila igralka Maša Židanik Bjelobrk.

V Postojni se je rodila igralka, šansonjerka in pevka Lara Jankovič. Na prepišni svobodi, kjer se kot večina sprašuje, kako ostati zvest sebi in koliko kompromisov sprejeti zaradi strahu in negotovosti.

V Ljubljani je umrl oblikovalec in scenograf Uroš Vagaja.

V Brnu na Češkem je umrla igralka Vera Danilova. Hči igralke Avguste Danilove in igralca Antona Danila.

V Ljubljani je umrl igralec Lojze Drenovec. Član Slovenskega deželnega gledališča.

V Ljubljani se je rodil plesalec in koreograf Goran Bogdanovski. Ustanovitelj Fičobaleta. So-organizator plesnih festivalov. In človek, ki verjame, da bi lahko glede na kakovost plesne produkcije v Sloveniji, ob pravilnem vodenju kulturne politike, postali svetovna sodobnoplesna velesila.

V Ljubljani je v prometni nesreči umrl igralec Tone Slodnjak.

V Ljubljani se je rodila igralka Barbara Cerar. V nekem rumenem časopisu so jo označili z »ne najbolj znana igralka«. Zdaj pa sprašujem, komu igralka Barbara Cerar, ki je ena od nosilk repertoarja v ljubljanski Drami in prejemnica nagrade Prešernovega sklada, Borštnikove nagrade, nagrade Žlahtna komedijantka, Zlata paličica, nagrade Združenja dramskih umetnikov Slovenije in vseh drugih, ki z odličnim in predanim delom še čakajo nanjo v prihodnosti, ni znana?