Geslo:Na današnji dan/1973


V Kranju se je rodil igralec Sebastijan Cavazza.

V Mariboru se je rodil igralec in glasbenik Jure Ivanušič. Uspešen tudi kot hitrostni recitator.

V Ljubljani se je rodil dramaturg in dramatik Matjaž Briški.

V Ljubljani se je rodil igralec Boris Kos. Član Mladinskega gledališča.

Rodil se je kritik s področja uprizoritvenih umetnosti Rok Vevar. Zgodovinar in teoretik sodobnega plesa je za Delo povedal: »Globoko v brutalni slovenski romantiki doktorja Prešerna se sodobni ples v tem trenutku ukvarja predvsem s tem, kako se bo živ izmazal. Umetniška kredibilnost mu v 90. letni zgodovini ni uspela zagotoviti statusa, ki bi si ga zaslužil. Občutkov, ki ga obhajajo ob misli na trenutno vladajočo garnituro, pa ne more izraziti, ker si ne more privoščiti stroškov kazni za širjenje sovražnega govora.«

Na Ptuju se je rodil igralec Gregor Geč. Sodelavec projekta profesionalizacija ptujskega gledališča.

Rodil se je igralec Miha Nemec. Član novogoriškega gledališča, zadnja leta pa tudi večkrat nagrajeni režiser.

Na Jesenicah se je rodil igralec Gaber K. Trseglav. Ukvarja se tudi z režijo in organizacijo prireditev in je soustanovitelj društev Mali vaški (m)odrc, KUD Gleam ART Bled, KUD E-nota in predsednik KUD Zasip.

V Mariboru se je rodil igralec in gledališki lektor Simon Šerbinek. Pravi, da je ob gospodu Jožetu Faganelu začutil, da je morda jezik v gledališču velika umetnost in da ga bo zaneslo še kam globlje v teorijo, ko mu praksa ne bo več zadostovala.

V Kranju se je rodila Ajda Rooss. Dramaturginja po izobrazbi. Lutkarica in režiserka in igralka lutkovnih predstav po prepričanju.

V Slovenj Gradcu se je rodila igralka Saša Mihelčič. Igralka. Jessica. Sybil Vane. Elektra. Pavla Zarnikova. Dekelca. Druga čuvarka. Josephine. Članica ljubljanske Drame.

V Ljubljani je umrl režiser, igralec, publicist in pedagog Ciril Debevec.

V Mariboru se je rodil režiser in pedagog Jernej Lorenci. Izpraševalec gledališča. Iskalec gledališča. Vernik gledališča. Ob Dnevu gledališča je povedal: »Slovenskemu gledališču manjka gledališče. Gledališče ne sme biti izgovor za obračunavanje z neposrednimi političnimi aktualizmi, tudi ni njegov smisel zabava, še manj pa izgovor, da smo lažno sočutni do različno deprivilegiranih ljudi.«