Maša Grošelj


Življenjepis

Maša Grošelj (1993) je leta 2012 začela študij na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani pod mentorstvom Matjaža Zupančiča in Branka Šturbeja, slednjega je v tretjem letniku zamenjal Matjaž Tribušon. V času šolanja so leta 2014 sodelovali z akademijsko produkcijo Triko na Festivalu študentskega gledališča v Novem Sadu, leta 2016 pa z Malomeščansko svatbo na festivalu NONSTOP v Chemnitzu. Leta 2015 je prejela študentsko Severjevo nagrado za vlogo Gospe Smith v produkciji VI. semestra Plešasta pevka v režiji Nine Ramšak. V času študija je sodelovala pri diplomskem filmu 100 točk v režiji Petra Hvalice in pri magistrskem filmu K.A.O.S. v režiji Nikolaja Vodoška. Prav tako je sodelovala pri predstavi #pornographia v režiji Alena Prošića in produkciji Mini Teatra ter pri predstavi Draga Jelena Sergejevna v režiji Alena Jelena in produkciji SNG Nova Gorica. Po končanem četrtem letniku študija je sodelovala pri predstavi Beraška opera v režiji Vita Tauferja v SNG Nova Gorica, pri predstavi Barufe prav tako v režiji Vita Tauferja v koprodukciji SNG Nova Gorica, Gledališča Koper, SSG Trst in Istrskega narodnega gledališča – Mestnega gledališča Pulj, pri predstavi Norčije v spalnicah v režiji Katje Pegan v Gledališču Koper, prav tako pa je vskočila v predstavo iCankar v režiji Maruše Kink in koprodukciji Zavoda Margarete Schwarzwald, Cankarjevega doma in Mestnega gledališča Ptuj. Zaigrala je tudi v spletni seriji LP, Lena na VOYO in pa v nadaljevanki Najini mostovi.

Članica ansambla SLG Celje od 10. 12. 2018. Februarja 2021 je postala nova predsednica enote ZDUS – SLG Celje.

Vloge v gledališču

Nagrade

  • 2022 Večerova nagrada za igralske dosežke v sezoni 2021/22 za vlogo Ž v uprizoritvi Klinc (M. Bartlett, r. Peter Petkovšek) in vlogo Patricie v uprizoritvi Dolg (A. Wood, r. Juš Zidar)
  • 2015 Severjeva nagrada za študentko dramske igre za vlogo Gospe Smith v predstavi 6. semestra dramske igre Eugen Ionesco: Plešasta Pevka, Pdf.gif Obrazložitev Info.png

Viri in literatura

  • Gledališče Celje
  • ZDUS

Zunanje povezave