Nataša Keser

Življenjepis

Rojena leta 1991 v Ljubljani. Maturirala na Gimnaziji Poljane v Ljubljani. Leta 2010 se je vpisala na študij dramske igre na AGRFT in bila sprejeta v razred prof. Janeza Hočevarja in izr. prof. Tomislava Janežiča. Diplomska produkcija 1981 Simone Semenič v režiji študijske kolegice Nine Rajić Kranjac je gostovala na mnogih festivalih in prejela vrsto nagrad. Magistrski študij je opravila na Akademiji dramskih umetnosti v Novem Sadu in na AGRFT v Ljubljani. Od leta 2015 deluje kot dramska igralka, bila je samozaposlena v kulturi, v letu 2023 pa se je zaposlila v SMG.

Na svoji dosedanji poti si je prizadevala za sodelovanje pri kar najrazličnejših gledaliških projektih in s tem tudi za razvijanje svoje igralske veščine. Njene vidnejše vloge so: Slavica v Zborovanju ptic J. C. Carrièra in P. Brooka v režiji Nine Rajić Kranjac in produkciji Gledališča Glej in AGRFT; Pripovedovalka zgodb v Japonski pravljici v režiji Chiare Guidi in produkciji LGL; Andrejeva mama v Andreju Nespancu v režiji Jacka Timmermansa in produkciji LGM; Klarisa v avtorskem projektu Stenica v režiji Jerneja Lorencija in produkciji PG Kranj; Zvončica in Špeglar v Petru Panu Jere Ivanc v režiji Yulie Roschine in produkciji LGL; Detektivka in Polikarp v uprizoritvi iCankar v režiji Maruše Kink in produkciji Zavoda Margarete Schwarzwald; več vlog v uprizoritvi še ni naslova Simone Semenič v režiji Tomija Janežiča in produkciji SMG.

Vsekakor velja posebej izpostaviti njeno ustvarjalno navezo z režiserko Nino Rajić Kranjac, s katero sodelujeta že od študentskih dni in sta med drugim združili moči pri predstavah Solo (2021, Nova pošta), (so)avtorskem projektu, pri katerem gre za »srečanje režiserke in igralcev v improvizaciji« in ki je na festivalu Bitef prejel veliko nagrado Mire Trailović za najboljšo uprizoritev; Zborovanje ptic (2015, Gledališče Glej), za katero je igralski ansambel na festivalu MESS v Sarajevu dobil nagrado »Rejhan Demirdžić«, ter 1981 in Zdaj letim!, diplomski uprizoritvi (2014, AGRFT), ki sta celotnemu letniku prinesli akademijsko Prešernovo nagrado za skupinsko igro.

Igra tudi v filmih in na televiziji.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Celje
  • SMG

Zunanje povezave