Geslo:Na današnji dan/1951


V Brestovici pri Povirju se je rodila vsestranska ptujska gledališka ustvarjalka in mentorica mladim gledališkim rodovom, Branka Bezeljak.

V Idriji se je rodila igralka Mira Lampe Vujičić.

S prvo predstavo se je občinstvu predstavil stalno nastavljen poklicni ansambel Mestnega gledališča Celje (danes SLG Celje).

V Ljubljani se je rodil režiser Marjan Bevk.

V Posadru (Argentina) je umrl politik, pisatelj in dramatik Anton Novačan.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana je bila premiera predstave Žogica Marogica, ki skupaj s Sapramiško in Zvezdico Zaspanko tvori deteljico lutkovnih klasik, ki nočejo dol z odra. "Čisto na koncu mesta je stala hišica, majhna kot kletka, čista kot jutranja rosa in ljubka kot cvetlica. V tej hišici sta živela dolgo vrsto let dedek in babica. Otrok nista imela in sta bila kar sama - dokler ni nekega dne skozi okno priletela žoga. Pa ne taka navadna. Imela je roke, imela je noge, usta, oči in bila je tako lepo marogasta. Zato sta ji dala ime žogica Marogica. Potem je priletel zmaj Tolovaj in odnesel žogico v svoje gnezdo ... In potem so prišli otroci in pomagali dedku in babici rešiti Marogico. Prihajali so leto za letom. Za njimi so prišli njihovi otroci njihovih otrok otroci, z očki in mamicami, dedki in babicami ... In še vedno prihajajo"

V Ljubljani se je rodil igralec Marko Okorn. Kdo ne bi imel takšnega pasjega prijatelja kot je bil (radovedni) Taček?

V Ljubljani se je rodila igralka Stannia Boninsegna.

V Ljubljani je umrl dirigent in skladatelj Mirko Polič. Direktor ljubljanske Opere.

V Ljubljani se je rodil Brane Solce. Avtor lutkovnega gledališča Papelito (prej Papilu), katerega osnovni material je papir, ki pripoveduje zgodb brez pesed, kot neke vrste animirana papirnata slikanica.

Na Zgornji Velki se je rodila lutkarica Karla Godnič. Odlična lutkarska interpretatorka besedil.

V Postojni se je rodila igralka Jožica Avbelj. Prejemnica Borštnikovega prstana. Svojo gledališko pot je začela s prelomno predstavo Spomenik G in še danes pravi, da v gledališču 'uživa k svinja'.

V Novem mestu se je rodil Slavko Pezdir. Gledališki sopotnik.

V Žalcu se je rodila kostumografka Cveta Mirnik.