Lena Hribar

Iz Geslo

Foto: Aljoša Rebolj

Življenjepis

Lena Hribar (* 19. junij 1991, Ljubljana) se je na ljubljansko AGRFT vpisala leta 2010, kjer je štiri leta kasneje diplomirala pod mentorstvom Tomislava Janežiča in Janeza Hočevarja - Rifleta s produkcijama tisočdevetstoenainosemdeset (Simona Semenič, r. Nina Rajić Kranjac) in Zdaj letim! (po motivih Bertolta Brechta, r. Nina Rajič Kranjac). Študij igre je končala z magistrsko predstavo Služkinji (Jean Genet) pod mentorstvom Branka Šturbeja. Za vloge v diplomskem letu je dobila študentsko Prešernovo nagrado, za predstavo tisočdevetstoenainosemdeset pa je njen letnik dobil tudi Šeligovo nagrado na 45. Tednu slovenske drame.

Že med študijem in po končani akademiji je kot gostja sodelovala v več gledališčih: SNG Drama Ljubljana (Debbie v predstavi V republiki sreče Martina Crimpa, r. Sebastijan Horvat), Lutkovno gledališče Ljubljana (Neli ni več, Odvratne rime, Sapramiška, Emil in detektivi, Male kraljice), Gledališče Koper (Miranda v predstavi Vihar Williama Shakespeara, r. Jaka Ivanc) ter Cankarjev dom in zavod Imaginarni (predstava Evropa Ivane Sajko, r. Primož Ekart, s katero je ekipa v Splitu na 25. Marulićevih dnevih osvojila nagrado marul za umetniški dosežek).

Preizkusila se je tudi kot solistka z Big Bandom RTV Slovenija, in sicer v koncertnem večeru The Best of Musical pod dirigentsko taktirko Žarka Prinčiča ter s solistoma Darjo Švajger in Blažem Šefom.

Z Mestnim gledališčem ljubljanskim je prvič sodelovala takoj po koncu študija leta 2014, ko je vskočila v vlogo Lelie Bellenzini v predstavi Prevare (Jera Ivanc, r. Jaka Ivanc), leto kasneje pa se je pridružila še ekipi predstave Švejk (Colin Teevan, r. Jaka Ivanc).

Članica igralskega ansambla MGL je od 29. 12. 2016.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • MGL

Zunanje povezave