Daniel Dan Malalan

Iz Geslo

Življenjepis

Danijel Malalan (*6. junij 1972, Trst) je gledališki in filmski igralec, pevec, voditelj in režiser. Živi in dela razpet med Trstom, Ljubljano, Krasom in Primorsko nasploh.

Leta 1993 se je vpisal v študij dramske igre in umetniške besede na AGRFT v Ljubljani. Zaključil ga je leta 1997 v vlogi Antoina v uprizoritvi Viktor ali Otroci na oblasti v letniku profesorjev Jožice Avbelj in Borisa Cavazze. Leta 2000 je diplomiral. Študiral je tudi na FM, Fakulteta za management, Koper (Slo), in ESE, European School of Economics, London.

Od leta 1997 do 2001 ter od sezone 2017/18 je član SSG v Trstu. Je reden sodelavec novogoriškega in koprskega gledališča.

Kot svobodni umetnik je sodeloval z vsemi primorskimi in nekaterimi osrednjeslovenskimi gledališči in je oblikoval do zdaj več kot sedemdeset gledaliških vlog. Nastopil je tudi na več pevskih festivalih. Vodi in oblikuje različne dogodke in prireditve. Redno sodeluje z raznimi televizijskimi in radijskimi postajami. Odigral je tudi že kar nekaj filmskih vlog. Za svoje delo je prejel tudi več nagrad. Že več let deluje tudi na pedagoškem področju z vodenjem gledaliških in lutkovnih delavnic, tečajev lepe govorice in vsega, kar je povezano z gledališko-pedagoškim delom v šolah, vrtcih in društvih. Umetniško strokovno delo je opravljal v Cankarjevem domu in SSG Trst.

Od jeseni do konca leta 2018 je opravljal delo umetniškega vodje, maja 2019 pa je bil imenovan za direktorja SSG Trst za triletni mandat.

Vloge v gledališču

1991-2000

Vloge na filmu in televiziji

Nagrade


Viri in literatura

  • SSG Trst

Zunanje povezave