Geslo:Na današnji dan/5. februar1916
V Zürichu v Švici so odprli nočni lokal Cabaret Voltaire kot prostor umetniške in politične svobode, kjer so se umetniki, begunci 1. svetovne vojne, združevali pod imenom dadaisti.


1950
V Mariboru se je rodil igralec Vladimir Jurc. V svoji bogati karieri je domoval že v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani, potem celo desetletje na svobodi, torej v različnih slovenskih gledališčih, nakar ga je poklicna pot pripeljala v Slovensko stalno gledališče v Trst. Tudi njegova življenjska sopotnica je igralka in to v istem gledališču, zato sta, kot je povedal v pogovoru za Primorski dnevnik, „izmojstrila super prakso: doma se o gledališču ne pogovarjava. Tistega, kar je v zvezi s teatrom, ne nosiva domov. Mislim, da je to bistveno za naju.“


1957
V Ljubljani je umrl utemeljitelj slovenskega lutkarstva Milan Klemenčič.


1981
V Jesenicah se je rodil igralec Nejc Ropret.


2010
V SNG Drami Maribor je bila premierno uprizorjena predstava Od blizu (rež. D. Mustafić). Igri o iskanju partnerja in »večne sreče« so k srečnim trenutkom v življenju predstave pripomogle tudi prejete festivalske nagrade (Borštnikovo srečanje v Mariboru, Zlati lev v Umagu, Festival malih odrov na Rijeki).