Irena Pivka

Iz Geslo

Življenjepis

Scenografka, intermedijska umetnica, arhitektka in producentka Irena Pivka se je rodila v Ljubljani, 1. decembra 1967. Leta 1994 je v Ljubljani diplomirala na Fakulteti za arhitekturo in leta 1996 opravila specializacijo iz scenografije na Umetniškem kolidžu St. Martins v Londonu.

Deluje na polju novomedijske, zvočne in uprizoritvene umetnosti. Soustanovila je zavod CONA, ki procesira sodobno umetnost, v okviru zavoda pa deluje tudi projekt v trajanju radioCona, ki občasno zavzema javni prostor radijskih frekvenc. Sočasno deluje kot gostujoča profesorica na številnih izobraževalnih inštitucijah ter oblikuje scenografije in kostumografije za gledališke in plesne predstave, za video in film.

Svoja umetniška izražanja v zadnjih letih osredotoča na pripravo zvočno-pohodnih performansov (Hodi Mesto, FFF, Walking the Perihelion/Aphelion), ki z uporabo transmisijskih orodij in zvočnih slik preko hoje in poslušanja na novo vzpostavijo prostor in zrcalijo družbeno realnost. V soavtorstvu z Branetom Zormanom je ustvarila serijo projektov Cona, med njimi Cona Turizem (2005), Ruetli Strasse (2006), Radio Cona (2008).

Scenografije

Kostumografije

Nagrade

Zunanje povezave