Geslo:Na današnji dan/2007

Iz Geslo


Rodil se je spletni portal slovenskega gledališča www.SiGledal.org.

V Ljubljani je umrl pisatelj, dramatik in filmski igralec Smiljan Rozman.

V Gledališču Koper je bila v koprodukciji z novogoriškim gledališčem premierno uprizorjena predstava Duohtar pod mus! (rež. V. Taufer, avtor songov: I. Mlakar), ki je postala hit sezone, žlahtna komedija na Dnevih komedije in zlata kura gledališča.

V ljubljanski Drami je bila premierno uprizorjena predstava Romantične duše (rež. Sebastijan Horvat), ki je na Tednu slovenske drame dobila Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev sezone.

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je bila v koprodukciji s ptujskim gledališčem premierno uprizorjena predstava Raztrganci / učenci in učitelji, ki je na Borštnikovem srečanju v Mariboru prejela nagrado za idejni in receptivni premik.

V novogoriški Drami je bila v koprodukciji s koprskim gledališčem premierno uprizorjena predstava Duohtar pod mus! (rež. V. Taufer, avtor songov: I. Mlakar), ki je postala hit sezone, žlahtna komedija na Dnevih komedije in zlata kura gledališča.

V ljubljanski Drami je bila premierno uprizorjena predstava Katica iz Heilbronna ali preizkus z ognjem (rež. F. M. Pesenti), ki je s polno bero nagrad in glavno za povrhu - Borštnikovo nagrada za uprizoritev v celoti - postala najboljša uprizoritev sezone.

V Ljubljani je umrl igralec Mirko Bogataj. Velik del svojega življenja je posvetil tudi novinarstvu na Radiu Slovenija.

V Ljubljani je umrl Ciril Jagodic. Ustanovni član, tehnični vodja, igralec in animator ljubljanskega lutkovnega gledališča.