Nejc Cijan Garlatti

Iz Geslo

Življenjepis

Nejc Cijan Garlatti se je rodil leta 1987 v Šempetru pri Novi Gorici. Po končani osnovni šoli in ekonomski gimnaziji v Novi Gorici je leta 2010 diplomiral na Evropski pravni fakulteti. Po končani prvi stopnji prava se je odločil, da se vpiše na AGRFT, smer igra, kjer je leta 2014 diplomiral. V najstniških letih je bil član Amaterskega mladinskega odra, ki deluje v novogoriškem gledališču, in navdušeno je spremljal novogoriško produkcijo, predvsem sta ga očarali predstavi Sen kresne noči v režiji Janusza Kice in Plešasta pevka v režiji Vita Tauferja. Skoraj desetletje je bil del dramskega ansambla SNG Nova Gorica ter drugih (igral je v ljubljanski Drami, Prešernovem gledališču Kranj, APT, Gledališču Glej, koprskem gledališču in MGL). Leta 2019 se je zaposlil v Drami SNG Maribor, od leta 2020 pa je član ansambla SNG Drama Ljubljana.

Sodeloval je z režiserji: Nina Rajić Kranjac, Sebastjan Horvat, Dušan Jovanović, Vito Taufer, Janusz Kica, Paolo Magelli, Alen Jelen, Juš Zidar, Dalibor Matanić, Dino Mustafić, Urška Džukić, Igor Šterkom, Mirjana Medojević, Eva Nina Lampič, Matjaž Pograjc, Boris Kobal, Simon Belak, Tjaša Črnigoj.

Za svoje igralsko delo je Garlatti prejel nagrado Staneta Severja 2016 za igralske dosežke v slovenskem poklicnem gledališču za vlogo Viteza Hansa v uprizoritvi Ondina (SNG Nova Gorica). Prejel je tudi skupinsko Prešernovo nagrado za študente Univerze v Ljubljani (leta 2014 za predstavo 1981, AGRFT Ljubljana, režija Nina Rajić Kranjac) in skupinsko nagrado Rejhan Demirdžić za najboljšo mlado igralko/igralca (leta 2016 za predstavo Zborovanje ptic, Glej in AGRFT, režija Nina Rajić Kranjac).

Nastopal je v celovečernem filmu Pojdi z mano, kratkih filmih Dober tek, življenje in Siddharta do konca ter v seriji Ena žlahtna štorija.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • SNG Maribor
  • PGK

Zunanje povezave