Nejc Cijan Garlatti

Iz Geslo

Življenjepis

Po končani prvi stopnji prava se je Nejc Cijan Garlatti odločil, da se vpiše na AGRFT, smer igra. V najstniških letih je bil namreč član Amaterskega mladinskega odra, ki deluje v novogoriškem gledališču, in navdušeno je spremljal novogoriško produkcijo, predvsem sta ga očarali predstavi Sen kresne noči v režiji Janusza Kice in Plešasta pevka v režiji Vita Tauferja, ki sta tudi malce zakrivili, da postavi pravo na stran in se odloči za igro. Skoraj desetletje je bil del dramskega ansambla SNG Nova Gorica, medtem je malce skočil tudi na svobodo (igral je v ljubljanski Drami, Prešernovem gledališču Kranj, APT, Gledališču Glej, koprskem gledališču in MGL). Leta 2019 se je zaposlil v Drami SNG Maribor, od leta 2020 pa je član ansambla SNG Drama Ljubljana.

Za svoje igralsko delo je Nejc Cijan Garlatti prejel nagrado Staneta Severja 2016 za igralske dosežke v slovenskem poklicnem gledališču za vlogo Viteza Hansa v uprizoritvi Ondina (SNG Nova Gorica).

Nastopal je v celovečernem filmu Pojdi z mano, kratkih filmih Dober tek, življenje in Siddharta do konca ter v seriji Ena žlahtna štorija.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

Spletna stran SNG Maribor

Zunanje povezave