Nenad Tokalić

Iz Geslo


Življenjepis

Se je rodil leta 18. 3. 1973. Leta 1996 je končal študij na AGRFT, kar je sovpadalo z ustanovitvijo profesionalnega gledališča na Ptuju, pri katerem je bil tudi sam ustanovni član. Ideja o profesionalnem gledališču na Ptuju se je rodila že, ko so od leta 1992 z gledališko skupino Zato. snovali in kovali svoje sanje v realnost. Leta 1996 se je zaposlil v Drami SNG Maribor in bil njen član do leta 2007. Med tem obdobjem je bil član Gledališča Koper in tam delal kot zaposleni igralec prvo leto koprskega profesionalnega udejstvovanja. Za seboj ima več kot 50 premier v različnih teatrih in produkcijah. Snemal je tudi popularno serijo Čista desetka, nekaj študentskih filmov (uradno le en film) in imel preko 50 koncertov s svojo glasbeno skupino Popperkeg po vsej Sloveniji.

Dobil je nagrado za glavno moško vlogo, in sicer satir za vlogo direktorja gledališča v predstavi Drame SNG Maribor Ti nori tenorji v režiji Jaša Jamnika.

Vloge v gledališču

2001-

1991-2000

Vloge na filmu in televiziji

Vloge na radiu

Nagrade

  • 2005 Nagrada za vlogo Saundersa na 4. Slovenskem festivalu komornega gledališča SKUP 4 (Ti nori tenorji, Drama SNG Maribor, 2005)

Viri in literatura

  • MG Ptuj

Zunanje povezave

SNG Maribor